Château du Retout Cru Bourgeois

22,00

Haut-Médoc Cru Bourgeois, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot.

De familie Kopp bewerkt hun wijngaarden biologisch en de inmiddels dertig jaar oude stokken leveren een heerlijke, klassieke Bordeaux. Het zorgvuldige werk in de wijngaard wordt gevolgd door een al even zorgvuldige vinificatie om zoveel mogelijk de expressie van het terroir in de wijn te laten spreken. Een rijping van twaalf maanden in eiken vaten geeft structuur, complexiteit en levensduur.

“Heerlijk klassiek Bordeaux. Drink Château du Retout bij voorkeur als begeleider van vlees of wild, of onder het genot van Hollandse oude kazen.”

1 op voorraad

Categorie:

Beschrijving

De geschiedenis van de Bordeaux is veelbewogen. Oorlogen en rampspoed hebben duidelijk hun stempel gedrukt op de structuur van het gebied. Eind negentiende eeuw was er de phylloxeraplaag, waarbij de wijngaarden vrijwel volledig verwoest werden, gevolgd door de Eerste Wereldoorlog. Ook het toen geldende Franse erfrecht zorgde ervoor dat veel wijngaarden verlaten werden en Châteaux met hun domeinen werden overgelaten aan de natuur. Ook de prestigieuze domeinen van Château Retout-Rosset in Lamarque en Château Salva-de-Camino in Cussac-Fort-Médoc kwamen zo aan hun onfortuinlijke einde. Het duurde tot 1950 toen de familie Kopp beide verwaarloosde domeinen kocht en samenvoegde tot het 34 hectare grote Château de Retout. De wijngaarden, ten noorden van Margaux, liggen op een prachtige heuvel van kleibodem bedekt met een dikke laag kiezel.

Château du Retout Cru Bourgeois